woensdag 19 oktober 2011

POSTHISTORY @ WORK DDW 2011



Zoals ik al eerder in deze blog schreef neem ik dit jaar deel aan de Dutch Designweek 2011 te Eindhoven in de collectieve tentoonstelling Post History.

De afgelopen dagen zijn we gestart met de bouw van de tentoonstellings inrichting.
De uitdaging dit jaar is om met een klein budget toch een knallende tentoonstelling neer te zetten, die eruit springt.
Onze expositie wordt gehouden op de 4e verdieping van het klokgebouw, op voormalig industrieterrein "Strijp-S". Momenteel wordt er op Strijp-S nog volop gewerkt om de oude Philips complexen die er staan te verbouwen en om van Strijp-S een creatieve broedplaats te maken met diverse bedrijven en ateliers.

Deze verbouwingen, die tevens een verbouwing van de openbare ruimte inhouden zorgen ervoor dat Strijp-S al een aantal jaren een bouwput is.
Samen met 2 andere deelnemende ontwerpers van Post History; Jonathan Hofmeijer en Feike de Jong zijn we deze bouwput gaan verkennen voor inspiratie.

Aansluitend op het thema van onze tentoonstelling "post history" hebben wij ervoor gekozen om in onze inrichting een stukje toekomst en historie van Strijp-S te verenigen, door de bouwplaats af te scharrelen opzoek naar échte Strijp-materialen om onze inrichting mee te bouwen.
Zo zijn er de Philips Pallets, Kabelhaspels en vergaarbakken van de verbouwing van Strijp, waarmee we het decor van onze tentoonstelling zijn gaan vormen.

Één grote kostenpost en een belangrijk element voor de expositie was hiermee echter nog niet gedekt; de verlichting. Om een mooie sfeer neer te kunnen zetten en om tegelijkertijd mijn eigen werk optimaal te kunnen presenteren heb ik daarom een verlichtingsplan gemaakt met mijn eigen lampontwerpen.
Een mooie kans voor mij om naast sec mijn lampen te presenteren ook een sfeer te scheppen en daarnaast een leuke toevoeging te doen aan de tentoonstelling.
Apollo's assembleren voor de DDW 2011
Het eerste legertje Bulb-lampjes ligt klaat om opgehangen te worden.
En na een paar weken fresen, schroeven, draadjes strippen, aansluiten en assembleren, is het moment daar:
Posthistory @ work; De Opbouw....

Momenteel is het bouwen in volle gang.
Hieronder een kleine sneak preview van de opbouw.
Het wordt een rauwe, sfeervolle en diverse tentoonstelling; een échte beleving!
Van 22 t/m 30 oktober kan je dagelijks van 11.00-18.00u de sfeer komen proeven op de 4e verdieping van het klokgebouw op Strijp-S te Eindhoven!






Buiten de inrichting is het bijzondere aan Post History dat verschillende disciplines en mensen die elkaar voor deze tentoonstelling nog niet kenden elkaar in deze expositie ontmoeten en samen werken om een mooie collectieve tentoonstelling neer te zetten! 
Met zelfs het historisch openluchtmuseum Eindhoven dat meewerkt!
Ik ben er best trots op hier deel aan te hebben en wil daarom de lezers van deze blog een oproep doen;
Helaas weet een deel van het publiek onze locatie niet altijd te vinden, ook al is het zo dicht bij de reguliere tentoonstelling in het klokgebouw. Daarom mijn oproep:
Kom allemaal naar de DDW 2011 en zegt het voort; 
Klokgebouw, 4e verdieping, Posthistory, daar moet je wezen!




PS: Al een paar linkjes naar posthistory en mijn werk op de DDW in de media;


http://www.elle.nl/eten/culinieuws/Post-History-Home

http://www.ddw.nl/event.php?eventID=050984fc86ebd29f28b14d7d90a17062

http://www.ddw.nl/event.php?eventID=bb11ac9e7d877f0989f9ee4add0ae8b1

http://www.uitineindhoven.nl/agenda/Lezingen%20%26%20literatuur/32382/Post-History%20at%20HOME/





Geen opmerkingen:

Een reactie posten